×

BuurtKadoos

2 maart 2023

Geslaagde housewarming organiseren: 10 essentiële tips

Ben je net verhuisd en wil je graag een housewarming organiseren om je nieuwe paleisje aan vrienden en familie te laten zien? Of ben je simpelweg op zoek naar tips om jouw volgende huisfeest nog beter te maken dan het vorige? Dan zit je hier goed! In deze blog delen we met jou 10 essentiële tips voor het organiseren van een geslaagde housewarming. Van decoratie tot drankjes en hapjes, wij hebben alles wat jij nodig hebt voor een onvergetelijk feestje in huis. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je inspireren voor de perfecte housewarming!

Wat is een housewarming?

Een housewarming is een feestje dat je geeft wanneer je verhuist naar een nieuwe woning. Het is een leuke manier om je nieuwe huis te showen aan familie, vrienden en buren. Het is ook een perfecte gelegenheid om elkaar beter te leren kennen als buren. Bij het plannen van een housewarming party moet je rekening houden met verschillende dingen, zoals het uitnodigingsproces, de catering, de drankjes, het entertainment en de decoratie. Hieronder vind je 10 tips die je helpen bij het organiseren van een geslaagde housewarming party.

Waarom een housewarming?

Een housewarming is een leuke manier om je nieuwe huis te vieren en je vrienden en familie te laten zien waar je nu woont. Het is ook een goede gelegenheid om je buren beter te leren kennen. Bovendien geeft het je de kans om wat catering-ervaring op te doen als je besluit dat dit iets voor jou is.

Wat kost zo’n feestje ongeveer?

Een housewarming kan erg duur zijn, maar het hoeft niet noodzakelijk. Het hangt allemaal af van wat voor soort feestje je wilt organiseren en hoeveel mensen je uitnodigt. Als je bijvoorbeeld een gezellige BBQ wilt met vrienden en familie, dan is dat heel wat goedkoper dan een groot feest in een club of restaurant. Ook de catering kan veel geld kosten, dus als je zelf kookt of iets simpels organisert, bespaar je al snel veel geld. Algemeen gezegd moet je ervan uitgaan dat je ongeveer €50 per persoon uitgeeft als je alles inclusief rekent (catering, drankjes, uitnodigingen etc). Dus voor 10 personen ben je ongeveer €500 kwijt.

10 essentiële tips voor een geslaagde housewarming

1. Zorg dat je een leuk en uitnodigend huis hebt: maak je huis netjes en schoon, zet bloemen neer en doe de lichten aan. Zorg ervoor dat er genoeg stoelen en tafels zijn, zodat iedereen comfortabel kan zitten of staan.

2. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om alles te organiseren. Begin minimaal een maand van tevoren met de voorbereidingen.

3. Stel een budget op en houd je hieraan. Overdrijf niet met de uitgaven, want dit is alleen maar een extra stressfactor.

4. Kies een goede datum uit. Zorg ervoor dat er geen andere grote evenementen in de buurt zijn gepland en controleer of alle gasten die je uitnodigt kunnen komen.

5. Bedenk wat voor soort feestje je wilt organiseren en stel hier een draaiboek voor samen. Dit maakt alles veel eenvoudiger en overzichtelijker.

6. Maak een gastenlijst en stuur de uitnodigingen op tijd (minimaal 2 weken van tevoren). Het is handig om RSVP op de uitnodiging te vermelden, zodat je weet hoeveel mensen er ongeveer komen en wat je daar aan moet doen qua catering, drankjes, etc.

7. Kies een leuk thema voor de housewarming party en maak er iets bijzonders van!

8. Vermijd stress door een paar dagen van tevoren alvast wat dingen klaar te maken, zoals bijvoorbeeld de salades, hapjes en drankjes en haal genoeg in huis. Je kunt ook een catering bedrijf inhuren of eenvoudige hapjes en drankjes maken.

9. Vergeet niet om wat extra verlichting en decoratie aan te schaffen om de sfeer gezelliger te maken. Denk aan kaarsen, ballonnen, foto’s etc.

10. Stel een leuke muziek lijst samen speciaal voor jouw housewarming. Gebruik een goede audio-installatie zodat je de leuke muzieklijst kunt draaien tijdens het feestje. Zonder muziek geen feest!

Kadotips voor je nieuwe huis

Wanneer je net een huis hebt gekocht of een nieuw huis hebt gebouwd, is het traditie om een ​​housewarming te geven. Het is ook traditie om iemand die een housewarming geeft, een cadeau te geven. Dit cadeau kan iets klein en praktisch zijn, of iets groots en decoratiefs. Hieronder hebben wij een aantal leuke housewarming kado-tips voor je uitgezocht:

1. Een cadeaukaart voor de nieuwe bewoners: welkom in de buurt!

2. Bloemen, planten, een mooie vaas of een bloemenpot: om de nieuwe woning te versieren.

3. Een verzorgd pakket met alle benodigdheden voor een perfecte avondmaaltijd: aangenaam genieten in het nieuwe huis!

4. Een leuke woonaccessoire, zoals een mooie kandelaar of een schilderij: sfeervolle details maken het huis tot een thuis.

5. Een cadeaubon voor een dagje uit met vrienden of familie: samen genieten van de nieuwe stek!

6. Een spaarpot in de vorm van een huis: aan het begin van je woningavontuur is het nooit te vroeg om te sparen.

7. Bordspellen of kaartspellen: speciaal voor gezellige avonden!

8. Een fotolijst met een persoonlijke herinnering: om het nieuwe huis met foto’s van dierbaren te voorzien!

9. Een doos bonbons of chocola: iedereen houdt van zoetigheid, dus dit is altijd een goed idee!

10. Een BuurtKadoos!

BuurtKadoos is een gratis kortingspakket speciaal voor jouw verhuizing. In dit leuke pakketje vind je waardevouchers met mooie kortingen en leuke kadootjes voor jouw verhuizing. Vraag hem hier gratis aan en krijg ontzettend veel leuke kortingen en ontdek je nieuwe buurt!

Geplaatst door: Sonny
Categorie: Ondernemers, Tips